***       Водещите вечерни новини       на 13 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 13 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Без Митрофанова на откриването на новия парламент. Правосъдният министър се срещна с Кьовеши


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 октомври   

 

Мнозинството от политическите партии в 48-ото Народно заседание поддържаха нашето несъгласие Митрофанова и посланикът на Беларус да бъдат поканени на тържественото съвещание на новия парламент. 

Това съобщи определената за депутат от „ Демократична България “ Надежда Йорданова, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Тя разясни, че няма наложителен лист за това кои посетители би трябвало и не би трябвало да бъдат канени на откриването на новия парламент, защото това е преценка на страната-домакин.

***

Министърът на правораздаването Крум Зарков се срещна през днешния ден с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши в Люксембург, оповестиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Двамата разискаха нужните усъвършенствания както на европейско ниво, по този начин и в националните законодателства, които да улеснят активността на Европейската прокуратура в страните членки.

***

Може би някой ден ще се случи и в България…

***

***

На клип, публикуван от украинския политик и деятел Серхий Притула, се вижда опълчването на дрон на украинската войска против съветски подобен, която борба в последна сметка е извоювана от Украйна.

***

Петима руснаци, мобилизирани да се бият в Украйна, са умряли след влизането си в армията, оповестиха управляващите, откакто през последните дни се появиха и други такива известия, заяви Франс прес.

Руските управляващи обаче не прецизират повода за тези смъртни случаи, нито къде са се случили, осведоми Българска телеграфна агенция.

***

Общинският консултант и зам.-председател на Столичния общински съвет, направил несполучлив опит да смъкна украинското знаме от фасадата на постройката на Столичната община - Борислав Иванов, е подал оставка. 

Той ще напусне и поста си като ръководител на Комисията по публичен ред и сигурност.

***

Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили предлага партиите в 48-ото Народно заседание да поканят президента на Украйна Володимир Зеленски да насочи видео послание към народните представители онлайн по време на първото съвещание на Народното събрание.

***

Уж щеше да се ориентира към Азия, Европейски Съюз трябваше да трепери, а в този момент отново гледа към пазарите на ЕС…

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР